Uus (ja mitte nii uus) meedia

      Ei olnud see nii lihtne leidmaks sellist meediat mis on pildis ja kellel oleks vähene uuemeedia väljaandjad, otsustasin võrrelda kahte Eesti raadio jaama, et kumb siis aktiivsemalt kasutab uuemeedia võlusi. Raadio Elmar ja Power Hit raadio, et kui palju või vähe paistavad välja väljaspool raadio kuulamist. Mõlemal raadio jaamal on oma veebileht, Facebooki ja Instagrami konto. Kuulamis statistikat kahjuks ei leidnud kusagilt, siis oleks ehk paremaid järeldusi saanud teha uuemeedia kasutusest. Ainuke võrdlus punkt oli Facebooki lehel olev jälgijate ja meeldimiste järgi mis on neil hämmastavalt sarnane Raadio Elmar 58 tuhat meeldimist ja 59 tuhat jälgimist vs Power Hit raadio 59 tuhat meeldimist ja 58 tuhat jälgimist, ehk siis kuulajaid võiks ka olla sarnaselt kuna ise raadio kuulaja ei ole enam, kui siis autoga sõites taustal mängib, ei oska ka arvata millist raadiojaama rohkem kuulatakse.

    Sirvides Raadio Elmari kodulehte siis see on tunduvamalt sisukam erinevad saadete järele kuulamise võimalus, uudiste veerg jne kui Power Hit raadio oma millel on mõned lingid muusika toppide kohta ja kuulamis sagedused mis on ka arusaadav kui raadio põhirõhk on muusika mängimisel. Mõlemal kodulehel on võimalus otse kuulata kui ei peaks FM vastuvõtjat kodus olema, mis ei olegi nii haruldane enam tänapäeval. Facebooki lehel sama seis Power Hit raadiol, postitus nädalas sama palju kui Raadio Elmaril päevas. Sisupoolest oli ka erinevusi kui Raadio Elmari postitustes on rohkem räägitud raadioga seonduvast siis Power Hit raadi lehel rohkem lingitud uudiseid muusikast. Instagrami kontosi võrreldes võib postitute sagedust pidada võrdseks.

    Mõlemad raadio jaamad on nii sisu kui ka kuulajaskond erinevad nii, et sisuliselt võrrelda ei saa neid, kuid Raadio Elmar paistis uuemeedia kasutamisega rohkem silma ja oli aktiivsem. Ehk kui raadiojaama suurem valik saateid on ka kergem uuemeedia materjali tulema.



https://elmar.pleier.ee/

https://power.tv3.ee/

https://www.facebook.com/raadio.elmar

https://www.facebook.com/powerhitradioest

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Noppeid IT ajaloost

Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

IT proff...?